Kanot

Glöm vardagen och njut av den svenska naturen!

Upplev den riktiga vildmarken med oss – antingen på en guidad eller på en individuell kanottur. Låt dig förtrollas av det ändlösa sjölandskapet med kristallklart vatten, obebodda öar och djupa skogar.
Vi tar hand om det praktiska och står för den utrustning du behöver. Avspänt och lekfullt lär vi dig rätt paddlingsteknik, det viktigaste du behöver veta om vattenräddning och diverse annat som kan vara bra att känna till.

Läs & Res

30.06.-05.07.2019  Kanottur för mamma/papa med barn ...mer

Adventure Woman/Women only          ...mer

05.08.-10.08.2019  Indian Summer                                    ...mer

Individuella paket

 Naturreservatet Kynnefjäll, guidad dagstur     ...mer

Gå på upptäcksfärd, dagstur inkl. grundkurs  ...mer

Min egen DrömTur, äventyr “to go“ -                ...mer

Elk Sight Trail,  Flerdagstur utan guide             ...mer

1kanu2015

Kanottur för mamma eller papa med barn, 30.06. - 05.07.2019

De första 2 nätterna bor ni på Flötemarkens Wildmarkscamp i genuina träkåtor eller i tält direkt vid Kornsjön. Efter en liten kanotkurs ger ni er sedan morgonen därpå ut i det vilda flod- och sjölandskapet i naturskyddsområdet Kynnefjäll tillsammans med en utbildad kanotguide. Ni övernattar i tält på en ensam liten ö, lär er hur man gör eld, lagar er mat över öppen eld och går på älg- och bäversafari.
Denna tur rekommendera för barn från 10 år. Någon erfarenhet med kanotpaddling behövs inte. Denna tur kan du boka på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär.

Pris inkl. övernattning, utrustning och helpension
3500 SEK för vuxna / 2500 SEK för barn 10 - 14 år             

3kanu2015

Women only

Den första och sista natten bor du hos oss i Tingvall. Kanotturen startar i naturskyddsområdet Kynnefjäll och går sedan mot norr ända till Norge. Ni övernattar i tält på en ensam liten ö och lagar er mat över öppen eld.

En erfaren kvinnlig guide följer med. Någon erfarenhet med kanotpaddling behövs inte.
Denna tur kan du boka på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär.

Pris inkl. övernattning, utrustning och helpension    4000 SEK        

4kanu2015

Indiansummer - 05.08 - 10.08.2019

Hösten är en alldeles speciell årstid. Nätterna blir kallare, skogen lyser i fantastiska höstfärger och på kvällen vid lägerelden smakar vi på svampen som vi har plockat. Lär känna och upplev den svenska naturen med sina spännande myter och sagor.
Den fösta och sista natten bor du hos oss i Tingvall och tre nätter sover du i tält.
Kanotturen startar i naturskyddsområdet Kynnefjäll och går sedan mot norr ända till Norge. Denna tur kan du boka på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär.

Pris inkl. övernattning, utrustning och helpension     4000 SEK 

5kanu2015

Med kanot i Naturreservatet Kynnefjäll

Guidad dagstur, all inclusive. Du väljer själv vilken dag som passar dig bäst. Grundkurs inkl.

Efter en introduktionskurs på 2 timmar där du lär dig de grundläggande paddlings- och räddningsteknikerna paddlar du med din guide genom vildmarken i naturreservatet Kynnefjäll. Maten lagar vi tillsammans vid lägerelden. Allt du behöver är lämpliga kläder och lite extragodis. Du behöver inte ha någon erfarenhet med kanotpaddling. Denna tur kan du boka från maj till oktober antingen online, på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär. Du väljer datum som passar dig.

Pris inkl. utrustning och helpension från
900 SEK vuxna / 350 SEK  barn 8 - 12 år    

6kanu2015

Gå på upptäcksfärd - dagstur

Du väljer själv vilken dag som passar dig bäst. Grundkurs inkl.

Avspänt och lekfullt lär vi dig rätt paddlingsteknik, det viktigaste du behöver veta om vattenräddning och diverse annat som kan vara bra att känna till. Du disponerar kanoten hela dagen och får naturligtvis med dig en välfylld picknickkorg på din upptäcksfärd. Du behöver inte ha någon erfarenhet med kanotpaddling. Denna tur kan du boka på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär.

Pris inkl. utrustning och picknickkorg från
600 SEK vuxna / 200 SEK  barn 8 - 12 år                       

7kanu2015

Min egen DrömTur - äventyr “to go“

Kanottur – klara för start med färdig packning

Vi ger oss ut i gränslandet mellan Sverige och Norge. Sjöarna med sina många små öar är förbundna med varandra genom mindre vattenpassage. Och tack vare en kanotbil som följer med kan du paddla ända in i den oberörda naturen i nationalparken Tresticklan.

Allt du behöver ha med dig är lämpliga kläder, en sovsäck, ett liggunderlag – och naturligtvis sann upptäckaranda.

Resten får du av oss: den speciella utrustning som behövs, som t.ex. en båt, kartor och om du vill också ett tält, en campingkokare och ett ordentligt paket med mat. Också transporten organiserar vi åt dig.

Den första natten bor du hos oss i Tingvall. På kvällen diskuterar vi din DrömTur och nästa morgon efter frukost är det dags att ge sig iväg genom Kosterhavet nationalpark.

 Denna tur rekommenderas både för avancerade paddlare och för nybörjare samt för barn från 12 år. Du får en utrustningslista av oss när du anmäler dig. Turen kan du boka från juni till oktober. Gärna hjälper vi dig med ett individuellt erbjudande enligt dina önskemål. Du är välkommen att ringa upp oss eller också använder du vårt kontaktformulär.

Pris från 1200 SEK                             .


8kanu2015

Elk Sight Trail

5 övernattningar, 2 cykeldagar, 2 kanotdagar, 2 vandringsdagar

Paddla med din kanot på kristallklara sjöar, cykla på kurvrika småvägar och/eller vandra på smala stigar genom tysta skogar och på fantastiska höglandsplatåer.

Dag 1. Ankomst Tingvall-Ecolodge,
Dag 2. Cykeltur genom det vackra Bullarebygden till Kornsjön              där kanadensare väntar. Kortare paddling,
Dag 3. Paddling,
Dag 4. Färden gär vidare till fots på Bohusleden,
Dag 5. Vandring till Wauglen där vandringen avslutas med                     vedeldad bastu och glödande grill,
Dag 6. Cykelturen tillbacka till Tingvall-Ecolodge

Vi sammanställer din resa helt individuellt efter dina önskemål. Du kan boka denna tur från maj till oktober antingen på telefon eller också använder du vårt kontaktformulär.

Info

Första övernattningen sker hos oss i Tingvall och sista övernattning på Wauglen Vildmarkscamp, som mer liknas en liten fjällstation. Här väntar ett vedeldat bastubad, dopp i baddammen och något gott att grilla. Boendet sker här med sjölvhushåll i bekväma tvåbäddsstugor. Här ingår också frukost, lunch- och grillpaket beroende på antal övernattningar.

Bra att veta

Vid övernattning i egen regi håller du själv med mat och utrustning. Du kan om du vill beställa en komplett utrustning inkl livsmedel för utematlagning.Du väljer själv servicegrad.

Detta ingår

Övernattning på Tingvall och Wauglen, mat och måltider dito, cykel- och kanothyra inkl ev. transporter, ev. transport av packning m.m., kartor, försäkringar.

 Bokningsbart från maj till oktober

Välkommen att höra av dig till oss för mer information och bokning

Pris från 2600 SEK                           

10kanu2015

2kanu2015

 

Minto Tingvall

Adventurous nature experiences such as kajaking, canoeing, biking and rockclimbing, iceskating or exploring historic cultural environments.

Contact

45751, Bullaren
0046 (0)525 40120
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Social Media